Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για κατασκευή e-shop

Ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες η προδημοσίευση της Δράσης «e-λιανικό». Στόχος της είναι η επιχορήγηση επιχειρήσεων για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) για την υποστήριξη αυτών λόγω των επιπτώσεων του lockdown.

Κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ μπορεί να κάνει αίτηση για επιδότηση μέχρι και 5.000.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος;

Μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά. Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:

  • Υφιστάμενες, οι οποίες έχουν συσταθεί έως και την 30/09/2019
  • Νεοσύστατες, οι οποίες έχουν συσταθεί από 01/10/2019 και μετά, μέχρι την προκήρυξη της Δράσης.
Βασικές προϋποθέσεις
  • Να έχουν το λιανεμπόριο (ΚΑΔ 47) είτε ως Κύρια Δραστηριότητα, είτε ως δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα
  • Να διατηρούν φυσικό κατάστημα
  • Οι υφιστάμενες επιχειρήσεις να έχουν μείωση τουλάχιστον 20% κατά το 4ο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το 2019.

Τι χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ

Εξοπλισμός Πληροφορικής
  • Ο Server που θα φιλοξενήσει τις εφαρμογές ή όποιο άλλο λογισμικό που θα χρειαστεί για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση και λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος.
  • Ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Desktop/Laptop)
  • Άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός (π.χ. εξοπλισμός δικτύου, bar code readers, εκτυπωτές κλπ.)

Μέγιστο ποσοστό επιχορηγούμενου προϋπολογισμού 30%.

Λογισμικό
  • Υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop -θα λειτουργεί σε 2 γλώσσες, καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών –mobile responsive ή dedicated mobile version και θα ενσωματώνει λειτουργίες παραγγελειοληψίας (καλάθι), αποθήκης (ποσότητα ειδών) και ασφαλών ηλεκτρονικών πληρωμών(redirect σε τραπεζικό περιβάλλον)

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Εφόσον ανήκετε στους δικαιούχους αναλαμβάνουμε για εσάς όλη τη διαδικασία κατάθεσης ενός πλήρη φακέλου για την επιδότηση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε ενδιαφέρον μέσω την Φόρμας και κάποιος συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για να μελετήσουμε τις ανάγκες της επιχείρησής σας. Αναλαμβάνουμε ΔΩΡΕΑΝ την κατάθεση του φακέλου και εγγυόμαστε ότι η δημιουργία/αναβάθμιση του ηλ. καταστήματος θα πληρεί τα κριτήρια έγκρισης της επιδότησης.

Φόρμα ενδιαφέροντος